Abilinnapea: mõtleme, mida Trepi tänavaga edasi teha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trepi tänav.
Trepi tänav. Foto: Peeter Langovits

Tänast Trepi tänavat puudutavat Riigikohtu otsust kommenteerides ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk, et eks nüüd tuleb hakata otsima lahendust, kuidas edasi minna.

«Ega see ju normaalne olukord pole,» kinnitas Võrk. «Ajaloolist tänavat ei oleks tohtinud taastada ning linn oleks pidanud jätma varisemisohtliku müüri sinna varisema. See ei ole ju mõistusepärane käitumine.»

Ta lisas, et eks lähiajal tuleb maha istuda ning otsustada, mida teha. Naljaga pooleks võiks ju ütelda, et kohtuotsusest lähtuvalt tuleks Trepi tänav uuesti mulda täis ajaga. Niisugust asja loomulikult tegema ei hakata.

Kohtuotsuses on ühe võimalusena välja pakutud maa omanikule OÜ-le Uranos mõistlikku hüvitist maksta. Võrgu sõnul lõhnab see kangesti väljapressimise järele.

«Trepi tänavat välja ehitades kaitses Tallinn ju ka maaomaniku vara, sest kui toestust ei oleks paigaldatud, oleks väga viletsas seisus müüritis varisenud ja tänavale kukkunud,» selgitas abilinnapea.

Ta lisas, et eks aeg näitab, kuidas linn Riigikohtu otsust täidab. Selles aga kahtlust pole, et mingi lahendus leitakse.

Riigikohtu tsiviilkolleegium nõustus täna Tallinna ringkonnakohtu varasema otsusega, mille järgi ei olnud Tallinnal õigust teha OÜ Uranosele kuuluval eramaal Trepi tänava taastamise eesmärgil kaeve- ja ehitustöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles