Mõis nõuab kohtus lapsele lasteaiakohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerttu Olmann-Mõis Harju maakohtus
Kerttu Olmann-Mõis Harju maakohtus Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus algas täna kohtuprotsess, millel Jüri Mõis ja Kerttu Olmann-Mõis nõuavad Harku vallalt oma lapsele lasteaiakohta.

Jüri Mõis täna kohtusse ei tulnud, eelistungil osalesid Kerttu Olmann-Mõis ning nende esindaja vandeadvokaat Carri Ginter.

Probleem on selles, et tänavu kevadel sai perekond Mõis Tabasalu Teelahkme lasteaiast kinnituse, et nende laps on lasteaeda vastu võetud. Samas kirjas kutsuti vanemad 16. maiks üldkoosolekule, kus pandi laste nimed uuesti kirja ning paluti laps augustis lasteaeda tuua.

Kui laps augusti keskel määratud päeval lasteaeda viidi, siis võeti ta seal probleemideta vastu. Teisel päeval aga teatati emale, et tegemist on eksitusega ning tegelikult lapsel lasteaias siiski kohta pole.

Nüüd nõuab perekond Mõis kohtus oma õigust ja soovib lapsele samas lasteaias kohta. Vallavalitsus aga keeldub sellest ning väidab, et tegemist olevat eelmise, tänaseks vallandatud lasteaia direktori eksitusega.

Kohus hakkab asja arutama järgmise aasta 23. jaanuaril.
 

Jüri Mõis selgitas eelmisel nädalal Postimehele, et otsustas kohtu kaudu proovida, kas Eesti Vabariigis seadused töötavad või mitte, viidates omavalitsuse kohustusele pakkuda oma territooriumil elavale lapsele lasteaiakohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles