Mupo parkla linnavolinikul hambus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärgid munitsipaalpolitsei maja ees Pärnu maanteel.
Liiklusmärgid munitsipaalpolitsei maja ees Pärnu maanteel. Foto: Toomas Huik

IRLi fraktsiooni kuuluv linnavolinik Tarmo Kruusimäe esitas abilinnapea Taavi Aasale arupärimise Tallinna munitsipaalpolitsei hoone esise parkimiskorralduse kohta.


«Liiklusseadus sätestab, et asulas tohib mootorsõiduki peatada või parkida osaliselt või täielikult kõnniteel, kus seda lubab asjakohane liikluskorraldusvahend. Pärnu mnt 139/c1 ees oleval kõnniteel ei ole liiklusmärkide järgi kõnniteel parkimine lubatud. Hoone ees olev märk määratleb vaid parkimise keelu, välja arvatud munitsipaalpolitsei loal, mitte parkimise lubamise koos parkimise viisiga. Samas ei ole kehtivat standardikohast märki, mis lubaks parkimise,» kirjutab Kruusimäe oma arupärimises.

Sellega seoses soovib ta Aasalt teada, kas Pärnu mnt 139 ees olev sõiduteega külgnev tee on kõnnitee või sõidutee. «Juhul, kui tegu on sõiduteega, siis järelikult on jalakäijad kohustatud liikumiseks kasutama sõiduteed, mis kulgeb Kalevi politseimajast kuni Järvevana tee ristmikuni. Kui tegu on aga kõnniteega, siis palun selgitust, miks sõidukid, kaasa arvatud munitsipaalpolitsei ameti sõidukid, pargivad kõnniteel,» küsib linnavolinik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles