Tallinnasse tekib tänavu tuhat väikesepalgalist töökohta juurde

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötuid detsembris 115 protsenti rohkem, kui mullu samal ajal.
Töötuid detsembris 115 protsenti rohkem, kui mullu samal ajal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Linnavalitsuses täna vastu võetud abipakett näeb ette kahe aasta jooksul 5500 töökoha loomise.


Neist tuhat luuakse käesoleval aastal, ülejäänud järgmisel aastal. Esimesed sadakond töötut võetakse tööle tänavu juunis ning ülejäänud ligikaudu 900 inimest septembris.

3000 uut töökohta on niinimetatud sotsiaalsed töökohad, mis on Eestis uus nähtus. «Praegu on meie eesmärk luua niisuguseid töökohti, mis võimaldaksid inimestele äraelamist. Valik on väga lihtne: kas maksta toetusi või luua töökohti. Me eelistame luua töökohti nii palju kui see meie võimuses on,» ütles linnapea Edgar Savisaar.

Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul kujutab sotsiaalne töökoht on endast avaliku sektori poolt kinni makstud töökohta. «Me oleme seadnud piiriks, et Tallinn rakendab seda meedet niikaua, kui tööpuudus on üle viie protsendi. Praegu on Tallinnas tööpuudus 7,2 protsenti,» lausus Teniste.

Ta lisas, et linn loob selliseid töökohti oma ettevõtetes. Samuti töötatakse välja eraldi meede nende eraettevõtete toetuseks, mis sotsiaalseid töökohti loovad. «Täpsemad regulatsioonid valmivad pärast abipaketi kinnitamist volikogus, aga esialgu näeme seda niimoodi, et linnapoolne toetus on miinimumpalga ulatuses, millele ettevõtja peab ühe kolmandiku juurde lisama. See tähendab, et reaalselt hakkaks inimene saama 5500 kroonist palka,» selgitas Teniste.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul alustatakse sotsiaalsete töökohtade loomist Tallinna ühistranspordiettevõtetes, kus inimesi rakendatakse ühissõidukite ja trammiteede puhastamisel, ühissõidukites piletimüüjate ja kontrollijatena ja paljudel muudel töödel.

Sotsiaalsetele töökohtadele võetakse inimesi, kes on Tallinna tööturuametis töötutena registreeritud ja elavad alaliselt Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles