Vitsut: meedia tõlgendab õiguskantsleri otsust vääriti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut esitas oma arvamuse õiguskantsler Indrek Tederi tänase hinnangu kohta, et Tallinna linnaosade kaotamise otsus on põhiseadusvastane.


«See on pehmelt öeldes eksitav, mida tänased suured pealkirjad õiguskantsleri hinnangu kohta meedias väidavad,» kommenteeris Vitsut. «Õiguskantsler ei sea meie linnavolikogu otsuseid kahtluse alla ega ütle, et Tallinn ei tohi linnaosi kaotada või ümber kujundada. Ta arutleb selle üle, kuidas seda on tehtud ja kas selles protsessis on kõik olnud õiguslikult korrektne,» selgitas volikogu esimees.

Vitsuti hinnangul on õiguskantsler samas lükanud ümber need Toompea poliitikute juriidilised seisukohavõtud, mis vastustasid Tallinna volikogu otsuse linnaosade kaotamise kohta.

Tallinna volikogu edasisi samme ei tahtnud Vitsust täna ennustada, sest oli jõudnud õiguskantsleri hinnanguga vaid põgusalt tutvuda. «Peame seda põhjalikku teksti rahulikult lugema ja analüüsima ning sellest lähtuvalt oma edasised sammud kavandama,» märkis volikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles