Taksojuhid andsid linnavalitsusele vastulöögi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Sirge

Eesti Taksojuhtide Liit blokeeris kohtu kaudu linnavalitsuse katse taksondust korrastada.

Tallinnas teenindavad inimesi sajad korduvalt kriminaalkorras karistatud, samuti hasartmängusõltuvuses või alkoholismi küüsis vaevlevad taksojuhid, väidab Tallinna Transpordiameti osakonnajuhataja Ruth Pärn, kirjutas nädalaleht Den za Dnjom.

See oli üheks põhjuseks, miks otsustati kutsuda korrale neid taksofirmasid, kes oma juhtide tausta, väljanägemist või kombeid ei uuri ja kes tarvitavad ametivendade vastu vägivalda.

27. veebruaril alustas linnavalitsus oksjonit, millele olid välja pandud taksojuhtide poolt tänu klientide rohkusele kõige hinnatumad peatuskohad Viru tänava alguses ning Suur-Karja ja Müürivahe tänava nurgal. Eesmärgiks oli anda need rendile kas ühele või mitmele taksofirmale.

Just nende taksopeatuste kohta on paljud taksojuhid kaevanud, et seal võimutsev, kummaliste firmadega seotud «taksomaffia» on taksojuhtidel, kes pole seal seismise eest eraldi «katust» maksma soostunud, kummid läbi torganud.

20. märtsil aga konkurss peatati, sest taksojuhtide liidu juhataja Lembit Poolak oli selle kohtus vaidlustanud. Poolaku loogika on seejuures lihtne: kuna kõik taksojuhid peavad võrdselt riigile makse tasuma, on neil ka võrdne õigus kõigis peatustes kliente oodata.

Poolak ei taha seega tunnistada, et eriti probleemsed on just mainitud kaks taksopeatust, samas kui seismise eest väljaspool vanalinna asuvates taksopeatustes ei toimu taksojuhtide vahel mingeid kaklusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles