Patarei vanglas mälestati deporteeritud juute

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saabus Tallinna Pariisi Holokausti Memoriaali poolt korraldatud mälestusretke delegatsioon.


Mälestusretk on pühendatud 1942. aastal alguse saanud Prantsuse juutide deporteerimise 70. aastapäevale ning selle käigus külastab delegatsioon Auschwitzi, Sobibori, Majdaneki, Kaunast ja Tallinna.

Delegatsioon külastas Patarei vanglat ning osales koos Eesti juudikogukonna, Prantsuse suursaatkonna, vabariigi valitsuse ja Tallinna linna esindajatega Konvoi 73 mälestuskivi juures mälestustseremoonial, teatas Prantsuse suursaatkonna pressiatašee Irina Zorina.

Pariisi Holokausti Memoriaal (Mémorial de la Shoah) on muuseum, mis on pühendatud juutide ajaloole Teises Maailmasõjas ja kus põhirõhk on asetatud holokausti õpetamisele. Muuseum avati 2005. aastal ning ta asub Pariisi Marais linnaosas.

Lisaks muuseumile asub Holokausti Memoriaali ruumides veel juudi kaasaegse ajaloo arhiiv, mis loodi Isaac Schneersohni ja Léon Poliakovi poolt Teise Maailmasõja päevil eesmärgiga koguda kokku dokumentaalne tõestusmaterjal juutide hävitamise kohta Euroopas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles