Tallinna Sadam: eskalaatoritel on varemgi õnnetusi juhtunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eskalaator.
Eskalaator. Foto: Margus Ansu

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul on terminalide eskalaatoritel ennegi inimesed kukkunud ja viga saanud, aga nii ränka õnnetust, kui juhtus augustis ühe vanema Itaalia naisturistiga, ei ole varem ette tulnud.

Arro mainis, et suuremal osal juhtudel on tegemist olnud ebakaines olekus inimestega, kes eskalaatoril on komistanud või libisenud ja kukkunud. Seega on kannatanud ise süüdi olnud.

«Nii ränka õnnetust, kui oli augustis, me küll ei mäleta, aga kiirabi on küll tulnud kohale kutsuda,» ütles Arro.

Ta lisas, et terminalide eskalaatoritel on olemas seiskamisnupud. Kui turvamees, terminali administraator või kasvõi tavaline inimene, kes õnnetust märkab, saab kohe nupule vajutada, et liikuv trepp viivitamatult peatada. Tihti on eskalaatoritel korraga palju inimesi ning niisuguses olukorras võibki õnnetus juhtuda.

Arro mainis, et augustis D-terminalis juukseid pidi eskalaatori vahele jäänud ja rängalt vigastada saanud Itaalia turist on tänaseks juba kodus ning loodetavasti ka paraneb. Pärast õnnetust pöördus kannatanu reisibüroo Tallinna Sadama poole, et saada andmeid kindlustuse jaoks. Politsei käis samuti tookord õnnetuskohal, kuid mingit menetlust ei algatatud.

Arro ütles, et seoses augustis juhtunud õnnetusega ei ole AS Tallinna Sadam kellelegi mingisugust kompensatsiooni maksnud. Küll on aga sadama töötajad suhelnud Itaalia saatkonnaga ning edastanud oma kaastunde.

Antud eskalaatori D-terminali on üle vaadanud ka tehnilise järelevalve amet ning tunnistanud selle töökorras olevaks.

19. augustil juhtus Tallinna kesklinna sadama D-terminalis kohutav õnnetus, kui töötav eskalaator tõmbas maha kukkunud eakal naisturistil sõna otseses mõttes skalbi peast. Turvamees seiskas eskalaatori ja kutsus kiirabi, mis toimetas kannatanu haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles