Vabaduse väljaku maa-alune osa saab täna betoonkatuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Mapri Projekt alustab täna Vabaduse väljakul 15 tundi kestva betoonitööga, mille käigus valatakse 1500-ruutmeetrine betoonplaat, mis katab väljaku maa-aluse osa.


Kokku valatakse ligikaudu 650 kuupmeetrit betooni, mille valamine kestab hiliste õhtutundideni ning seda tehakse kopterite abil, teatas Raepress.

Töö käigus paigaldatakse betooni sisse selle kivinemist mõõtvad andurid. Selleks, et betoon võimalikult heades tingimustes kivineda saaks, katame lihvimise käigus betooni järelhooldusainega ning pärast lihvimist soojusisolatsioonimattidega. Kuna kevad pole veel saabunud, tagatakse kivinemiseks vajalik soojus nelja 200-kilovatise soojapuhuriga.

Jalakäijate platsi soovitud tugevusnäitajate saamiseks on betoneeritav vaheplaat armeeritud tavaarmatuuriga ja järelpinge trossidega. Samasugust tehnoloogiat on kasutatud näiteks Peterburis Neeva jõe sildade rajamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles