Sadama eskalaator skalpeeris eaka naisturisti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eskalaator.
Eskalaator. Foto: Margus Ansu

Augusti keskel juhtus Tallinna sadama D-terminalis kohutav õnnetus, kui töötav eskalaator tõmbas maha kukkunud eakal naisel sõna otseses mõttes skalbi peast.


Teade sellest juhtumist ei jõudnud ei ajakirjandusse ega internetti, aga vaatepilt oli nii jube, et nõrgema närvikavaga inimesed poleks seda välja kannatanud, vahendas venekeelne Postimees MK-Estoniat.

Juhtunud pealt näinud Andrei ei suutnud veel tükk aega õudset vaatepilti unustada. «See juhtus 19. augustil. Eskalaator sõitis alla ja sellel seisis mitu inimest,» jutustas ta. «Üks neist oli ilmselgelt purjus ja püsis vaevu jalgadel. Mingil hetkel ta kukkus ning sealjuures lõi jalust maha ka eaka Itaalia naisturisti.»

Järgnevad sündmused sobinuks Andrei sõnul mõnda õudusfilmi. Eakas naine komistas ja kukkus küljeli, nii et pea jäi allapoole. Eskalaator jätkas liikumist. Loetud sekundite pärast keerdusid naise juuksed eskalaatori mehhanismi vahele ning naise peanahk kuklast kulmudeni tõmmati lihtsalt ära. Alles pärast seda eskalaator peatati ning raskelt viga saanud naine päästeti surmast.

Tallinna sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro selgitas MK-Estoniale, et turvamees seiskas eskalaatori niipea, kui nägi naist kukkumas. Samuti kutsus ta viivitamatult kiirabi ning itaallanna toimetati kiiresti haiglasse.

Politsei teatel olevat tegemist õnnetusjuhtumiga ning selle kohta uurimist ei algatata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles