Pensionärid saavad uuest aastast ühissõidukikaardiga apteegis soodustust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast saavad pensionärid ühiskaardiga apteegis soodustust.
Uuest aastast saavad pensionärid ühiskaardiga apteegis soodustust. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus kiitis täna heaks heade kavatsuste protokolli projekti, mille kohaselt saavad linnalt pensionilisa saavad pensionärid uuest aastast Euroapteegi ketti kuuluvates apteekides ühiskaardi esitamisel soodustusi.


«Kui me rääkisime uue piletisüsteemi juurutamisel, et tahame rohelisele kaardile anda ka täiendavaid funktsioone, siis täna vastuvõetud otsus sellest ka räägib. Väga hea meel on tõdeda, et me oleme leidnud endale täiendavaid koostööpartnereid ja selle rohelise kaardiga on pensionäridel, kes saavad jätkuvalt ka edaspidi pensionilisa, täiendav võimalus saada uuest aastast apteegiketis Euroapteek allahindlust aasta jooksul circa 52 euro ulatuses,» rääkis abilinnapea Taavi Aas.

Ta lisas, et loodetavasti tekitavad täiendavad funktsioonid ka täiendavat huvi ühistranspordikaartide soetamise vastu. «Siiamaani on olnud küsimus, et miks enam kui 65-aastane pensionär üldse peaks endale selle kaardi soetama, sest mingit kohustust tal selleks ju ei ole. Ja ei ole ka tulevikus, aga lisateenustega saame tekitada lisahuvi selle kaardi soetamise vastu ja kui inimesel on kaart olemas, siis on ka suur lootus, et ta selle kaardiga oma sõidud ka registreerib ja selle registreerimise kaudu saame meie infot liinide täituvuse, liinide kasutatavuse kohta. Ja see on meile jällegi aluseks liinide graafikute väljatöötamisel,» rääkis abilinnapea.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima sõnul saavad pensionärid ühiskaardi esitamisel Euroapteegi apteekides soodustusi kõigilt apteegikaupadelt, välja arvatud soodusretseptiravimid ja soodustuse määr on 52 eurot aastas ühele soodustuse saajale.

Aas täpsustas et praeguste plaanide järgi 52 euro suurune soodustus jaguneb terve aasta peale. «Nii päris ei saa, et jaanuari alguses keegi läheb apteeki ja võtab sealt 52 euro eest kaupa. Paraku nii see asi ei tööta,» lausus Aas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles