Nõmme ainsal jalakäijate tänaval ülbitsevad autojuhid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trepi tänav Nõmmel.
Trepi tänav Nõmmel. Foto: Jukko Nooni/Nõmme Sõnumid

Vana-Mustamäel tervisesporti harrastavad või lapsevankritega jalutavad inimesed on hädas, et Nõmme ainsal ainult jalakäijatele mõeldud Trepi tänaval on vaatamata keelavatele liiklusmärkidele tihti näha ka autosid.
 


«Jooksjad, ratturid ja muidu jalutajad peavad sõimu saatel teed andma autojuhtidele. Mäe otsas on kunagi olnud autosõitu takistav piire, mis on ilmselt mõne jõumehe poolt lihtsalt maast välja tiritud,» vahendas Nõmme Sõnumid ühe elaniku kaebust.

Nõmme linnaosa valitsuse heakorraspetsialist Einar Tamm kinnitas samuti, et Trepi tänaval sõitvate autodega on probleeme. «Mõned aastad tagasi paigaldati sinna torukaared, mis lõigati esimesel ööl relakaga maha ja jäeti alles umbes 10 cm kõrgused ohtlikud torujupid. Teisel katsel paigaldati uued torukaared, mille torude sisse pandi kõvasulamist paksud vardad. Ka need lõigati samamoodi maha. Seejärel toodi kohale suuremad kivipätsid koos torukaartega – rasked poolkerad veeretati mäe nõlvast alla. Järgmised poolkerad betoneeriti osaliselt asfaldi sisse kinni ja ka need sikutati koos asfalditükkidega välja ja veeretati nõlvast alla,» meenutas Tamm.

Linnaosavalitsuse spetsialistid arutasid küsimuse uuesti transpordiametiga läbi ning kevadel võetakse tõkete teema taas päevakorda ja kaalutakse võimalikke lahendusi. Kindlasti oleks abi ka sellest, kui inimesed liiklusmärke eiravatest juhtidest politseile teada annaksid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles