Inimesed võitlevad raudteeülesõidu sulgemise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteeülesõit Veerenni tänaval.
Raudteeülesõit Veerenni tänaval. Foto: Raigo Pajula

Luite asumi elanikele ja paljude seal asuvate firmade töötajatele tuli uudis, et Veerenni raudteeülesõit suletakse liiklusele juba tänavu novembri teises pooles, nagu välk selgest taevast. Inimesed on hakanud selle otsuse vastu võitlema.

Kohalikud aktivistid korraldasid eelmisel neljapäeval rahvakoosoleku, kus osales 48 inimest. Otsustati 29. oktoobrist kuni 9. novembrini koguda allkirju ülesõidu sulgemise vastu ning esitada need Tallinna linnavalitsusele. Pühapäeval saadeti aga linnapea Edgar Savisaarele arupärimine.

Päringus on öeldud, et Veerenni raudteeülesõidu sulgemine mõjutab rohkem kui 700 Luite asumi elanikku ja sealsete firmade töötajat, kuid üheski avalikkusele esitatud dokumendis ei ole ülesõidu sulgemist ette nähtud. Seega pole linn arvestanud kohalike elanike huvidega.

Kirja autorid teevad ettepaneku peatada ülesõidu sulgemine, kuni Luite asumi inimeste esitatud küsimustele on antud vastused ja on esitatud ammendavad tõendid, et sealsete inimeste huvidega on arvestatud.

Veerenni 56a hoones tegutseva firma Artec Elekter juhatuse liiget Allan Lillendit häirib raudteeülesõidu plaanitav sulgemine väga. Ta mainis, et sealkandis asub kolm büroohoonet ja automüügisalong ning paljud töötajad käivad 16. liini bussiga tööl. Kui ülesõit kinni pannakse, lööb see inimeste ajagraafiku hommikul päris sassi.

«Meie firma töötajad peavad pidevalt autodega kesklinna sõitma ja pärast ülesõidu sulgemist tuleb neil teha suur ring, mis häirib oluliselt tööd ja tähendab ajakulu,» ütles Lillend. «Kujutan ette neid ummikuid Viadukti teel, sest sealtkaudu hakkavad sõitma ka suured veokid.»

Olukord muutub tunduvalt hullemaks ka Viadukti tee ääres elavate inimeste jaoks. Kui praegu on seal suhteliselt vaikne ja rahulik, siis pärast raudteeülesõidu sulgemist hakkab nende koduhoovidest mööda vurama pidev autovool. Hoovidest väljasõitmine muutub tõeliseks katsumuseks. Samuti ei ole teada, kuidas tagatakse praegu kõnniteedeta ja kitsal Viadukti teel jalakäijate ohutus.

Veduri tänava elanik Ma­arius Mets kinnitas, et Luite asumi elanikele on raudteeülesõidu sulgemine suur löök.

«See on küsimus projekteerijatele, et miks otse sõita, kui ringi saab,» pahandas Mets. «Kinni pannakse ju kogu piirkonna tuiksoon ning nüüd tuleb hakata kuskilt ringi sõitma.» Autojuhtidele oleks võinud tema sõnul jääda valik – kas oodata tõkkepuu taga või sõita ringiga raudtee alt läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles