Sotsiaaltöö keskuse juht: kodutute seas on üha nooremad inimesed

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jahedad ja lumised ilmad viivad pealinna kodutud varju otsima öömajadest, Tallinna sotsiaaltöö keskuse direktori Kersti Põldema sõnul on kodutute hulgas üha nooremad inimesed.

Uuringu põhjal on koduta inimesi 1000 kuni 1200 ja nende hulka kuuluvad ka inimesed, kellel on kindel majutus varjupaikades või ühiskodudes, tänavakodutuid on vaid väike osa, vahendab ERR Uudised.

Tallinna sotsiaaltöö keskuse direktor Kersti Põldema ütles, et kui vaadata öömajade täituvust, siis tänavakodutute arvu meeletut kasvu ei ole näha – kõik kohad täidetud, aga suurt järjekorda ukse taga ei ole.

Kui veel mõne aasta eest olid koduta inimesed keskealised ja vanemad, siis nüüd on hakanud tänavale jääma nooremad, kes ka kodutute öömajadest peavarju otsivad.

Kõige nooremad kodutud on napilt kahekümnesed, Tallinnas Kadaka teel asuva ühiskodu noorim elanik on näiteks 21-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles