Pressinõukogu: Pealinn ei rikkunud head ajakirjandustava

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseiamet kaebas Pealinna pressinõukogusse Rein Ruutsoo arvamusartikli pärast
Kaitsepolitseiamet kaebas Pealinna pressinõukogusse Rein Ruutsoo arvamusartikli pärast Foto: Internet

Pressinõukogu otsustas, et ajaleht Pealinn ei rikkunud tänavu 21. mail ilmunud artikliga «Professor Ruutsoo: Kapo on terroriorganisatsioon!» head ajakirjandustava.

«Võin vaid oletada, et kapo tegelik eesmärk oli anda märku, et nad mul silma peal hoiavad,» kommenteeris professor Rein Ruutsoo otsust ajalehes Pealinn.

Ruutsoo avaldas 21. mail 2012 arvamusküljel ilmunud artiklis arvamust kahtlustuste kohta riigikogu liikme Priit Toobali suhtes. Ruutsoo leidis, et kapo tegeleb süstemaatiliselt ettekavatsetud provokatsioonidega ja ka Toobalile raha pakkumine oli kapo agendi provokatsioon.

Kaitsepolitseiamet kaebas pressinõukogule, et teksti avaldamine sellise pealkirjaga, kus nimetatakse riigiasutust terroriorganisatsiooniks, on auditooriumi eksitamine. Kaebaja leidis, et sellega on Pealinn pealkirjas ja artiklis avaldanud ebatäpset, eksitavat või moonutatud infot.

Pealinn vastas pressinõukogule, et artiklis on nelja inimese arvamused kaitsepolitsei ja prokuratuuri tegutsemise kohta seoses kahtlustustega riigikogu liikme Priit Toobali suhtes.

Ajaleht lisas, et kuna tegu on arvamusega, mitte uudislooga, siis ei saa ka väita, et tegu on ebatäpse, moonutatud või eksitava infoga. Samuti ei ole kaitsepolitsei avaldanud soovi Pealinnas ilmunud arvamustele vastu vaielda või oma seisukohti esitada.

Pressinõukogu otsustas, et Pealinn ei ole eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu, sest leht on arvamusküljel avaldanud Rein Ruutsoo arvamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles