Tallinna liikluses valitseb kaos, abi pole niipea loota

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sossi mäest üles saamine on paljudele raske ülesanne.
Sossi mäest üles saamine on paljudele raske ülesanne. Foto: Peeter Langovits

Reedeõhtune tipptund ja äge lumesadu langesid ühele ajale ning põhjustasid Tallinna liikluses tõelise kaose.


Pärnu maantee linnast väljuv suund on lootusetult umbes, Tõnismäelt pääseb edasi vaid Suur-Ameerika ja Endla tänava kaudu. Endla tänaval on aga osaliselt kinni kesklinna sisenev suund, sest üks lõõtsaga troll ei suuda pärast raudteeviadukti olevat tõusu ületada.

Pealtnägijate sõnul püüavad inimesed hulgakesi trolli lükata, kuid seni edutult. Troll on sulgenud ka autode parempöörde Tehnika tänavale, kogu selle suuna trolliliiklus on seiskunud ning seisvate trollide rida ulatub silmapiirini. Osa trolle on sõitnud ka Taksopargi ristmikule ja selle osaliselt sulgenud. Oma panuse kaose suurendamisse annavad ka niigi häiritud ristmikku järjepanu kinni sõitvad autojuhid.

Veerenni tänaval enne Järvevana teed on väike tõus, mis aeglustab tublisti sealset liiklusvoolu. Enamus autosid tuleb sealt lihtsalt üles lükata. Autojuhtide sõnul polnud vähemalt sellel tõusul küll ühtegi puisturit käinud.

«Tundub, et kõikidel autodel on suverehvid. Seda näitab ka see, et teel olev jää on peegelsiledaks sõidetud. Kui liikluses oleks kasvõi kümme protsenti naelrehvidega autosid, siis oleks tee palju puhtam,» jagas oma muljeid üks autojuht.

Männiku teel on autojuhtide sõnul õnneks hõre liiklus. Aga selle eest on teel peegelsile jää, mille peal on vesi, nii et ega eriti pidurdada ei julge. Kui keegi seda teeb, on tulemuseks plekimõlkimine.
 

Ka kommunaalamet ei luba olukorra kiiret leevenemist. «Kahjuks linnakodanikud ei ole kuulda võtnud meie soovitust aegsasti talverehvid alla panna. Ma olen ise nüüd umbes poolteist tundi olnud liikluskeerises ja on näha, et umbes 90 protsendil autodest on all suverehvid. Ja see ei sobi tänaste ilmastikutingimustega mitte kuidagi kokku,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

«Viimane lumesadu, mis algas poolteist tundi tagasi, on olnud väga intensiivne. Selle vastu ei saa ka kõige suuremate soolakogustega. Sellistes oludes ongi tavapärane, et teed ongi natuke aega lumised. Natuke läheb aega. Kahjuks langes teine lumesadu õhtusele tipptunnile ja õhtul kella kaheksaks prognoositakse veel kolmandat sadu. Loodame, et enne seda suudame õhtuse tipptunni omadega lahti harutada,» ütles Sulg.

Ta rääkis, et kommunaalamet on konsulteerinud ka politseiga, et kas oleks põhjust sadamast tulev raskeveokite liiklus vähemalt tipptundide ajaks peatada. Politsei omakorda pidi piirivalvuritega üle rääkima, et kui kiiresti see korraldatav on.

«Kogu tehnika on töös, puisturite esimene prioriteet on tõusud, olulisi tõuse on Tallinnas umbes 50. Täna on tõusudeks muutunud ka sellised kohad, nagu draamateatri esine Pärnu maanteel. Seal foori taga peatunud sõidukid ei saa enam liikuma.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles