Kohus tühistas Edgar Savisaarele määratud trahvi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar kaitsja Indrek Sirgiga.
Edgar Savisaar kaitsja Indrek Sirgiga. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus tühistas täna Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusmenetlustalituse otsuse, millega karistati Tallinna linnapead Edgar Savisaart (62) lubatud sõidukiiruse ületamise eest 320 euro suuruse rahatrahviga ja lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmisega kaheks kuuks.

Ühtlasi lõpetas kohus selles väärteoasjas menetluse.

Kohus otsustas rahuldada Edgar Savisaare kaitsja taotluse ka valitud kaitsjale makstud tasu hüvitamises täies ulatuses, seega hüvitatakse tema kaitsjale makstav tasu summas 993,60  eurot riigieelarve vahenditest.

Kohtu hinnangul on see, et kiirusemõõteseadme kasutamise protokolli koostaja jättis koostatud protokolli allkirjastamata, oluline menetlusnormide rikkumine ning kuna ainuke ja põhiline tõend oli seega saadud menetlusnorme rikkudes ja muude kogutud tõenditega ei saa seda rikkumist kõrvaldada, siis tuleb otsus tühistada.

Väärteootsuse järgi juhtis Savisaar 6. juunil kell 9.55 Tallinn-Narva maantee 10,8. kilomeetril mootorsõidukit kiirusega 84+/-3 km/h, ületades lubatud suurimat sõidukiirust vähemalt 31 km/h võrra.

Savisaare kaitsja vandeadvokaat Indrek Sirgi väitel ei ole kohtuvälise menetleja lahend põhistatud ja selles on rikutud elementaarseid tõendamisnõudeid.

Sirk palus kohtul see lahend tühistada, väärteomenetlus lõpetada seoses väärteotunnuste puudumisega ning hüvitada tema kaitsealusele kantud õigusabikulud.

Kohtuotsusele võib menetlusaluse isiku advokaadist kaitsja, kohtuväline menetleja või tema advokaadist esindaja esitada kassatsioonkaebuse 30 päeva jooksul alates kohtuotsuse kuulutamisest või otsuse kohtus tutvumiseks kättesaadavuse päevast. Kassatsiooniõiguse soovist tuleb 7 päeva jooksul kirjalikult teatada Harju maakohtule alates kohtuotsuse kuulutamisest. Kui kassatsiooniõiguse kasutamise soovist 7 päeva jooksul ei teatata, jõustub otsus 2. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles