Lasnamäel renoveeriti kaks mänguväljakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste mänguväljak. Foto on illustratiivne.
Laste mänguväljak. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna keskkonnaamet renoveeris Lasnamäe linnaosas kaks mänguväljakut, millest üks asub aadressil Kalevipoja põik 2b ning teine Kalevipoja 10 ja Pinna 19 vahelisel haljasalal.

Praeguseks on mänguväljakutele kavandatud mänguelemendid paigaldatud ja lapsed saavad neid kasutada. Paraku lükkuvad väljakute ümbruse heakorratööd kevadesse, kuna sügissajud ei võimalda haljastust ja sillutustöid korralikult teha. Ajutiselt paigaldatakse mänguplatsidele pääsemiseks laudteed, et lapsed ja nende vanemad saaksid kuiva ja puhta jalaga kohale.

Kalevipoja põik 2b mänguväljak rajati päris väikestele lastele. Neile paigaldati istmetega kiik, liivakast, vedrukiik ning pink. Kalevipoja 10 ja Pinna 19 vahelisele haljasalale rajati suurem väljak kahe eraldi platsiga – üks väikestele lastele vanuses 3-6 ja teine suurematele vanuses 6-12 eluaastat. Väiksemad said liivakasti, mängumaja, liumäe ja väikestele mõeldud istmetega vedrukiiged. Suurematele lastele paigaldati kummimattidest alusele kiik tavaliste kiigeistmetega, linnupesakiik, kaalukiik, kausskarussell ja metallraamil köisronila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles