Savisaar lubas Kruuda meediajuhi enda nõunikuks võtta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Pink.
Alar Pink. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar nautis tänasel pressikonverentsil silmnähtavalt ajakirjanike kimbatust, kui nood ei teadnud, kas tema juttu tõsiselt võtta või see aprillinaljade hulka liigitada.


Esimese asjana luges linnapea vurinal ette, kellele linnavalitsuse liikmed annetavad oma palgatõusu.«Minu palk tõusis 1885 krooni ja ma annetan selle summa MTÜ-le Vaba Ajakirjandus. Selle raha eest antakse välja ajalehti Kesknädal ja Vesti. Ma arvan, et see rõõmustab kõikide tublide ajakirjanike südant,» ütles Savisaar.


Alles vastu õhtut saatis ajaleht Kesknädal teate, et alates tänasest on Kesknädala väljaandjaks Jüri Vilmsi Sihtkapitali asemel MTÜ Vaba Ajakirjandus, mille tegevjuht on Elmar Sepp.

Samuti rabas ta kohalviibijaid uudisega Tallinna päeva edasilükkamisest. «Arutasime täna ka Tallinna päeva läbiviimise küsimust ja otsustasime selle tähistamise viia 15. mailt 22. maile,» lausus linnapea. Põhjenduseks tõi ta selle, et traditsiooniliselt on linnapea ja peaminister Tallinna päeval Pika ja Lühikese Jala vahelise linnavärava juures kohtunud, kuid peaminister Andrus Ansip olevat tänavu 15. mail Eestist ära. «Ansip ei saa sel ajal minuga kohtuda ja ausalt öeldes, ma ise olen ka sel ajal Türi lillelaadal, nii et me pidime selle edasi lükkama 22. maile,» rääkis Savisaar surmtõsise näoga.

Tegelikkuses on Tallinn küll püüdnud juurutada traditsiooni, et peaminister koputab Tallinna päeval linnaväravale ja palub sisselaskmist, kuid sellest pole asja saanud. Andrus Ansip on oma ametiaja algusest peale sellesse suure põlgusega suhtunud ning pole sellel tseremoonial osalemist kordagi vajalikuks pidanud.

Kui aga linnapea lubas oma nõunikuks võtta ärimees Oliver Kruuda meediaimpeeriumi põhja viinud Alar Pinki, jäid ajakirjanike suud päris ammuli. «Ma esitlen teile Alar Pinki, kes hakkab töötama linnapea nõunikuna ja hakkab tegelema küsimustega, mis puudutavad uut abiprogrammi Tallinna linnarahvale ja Tallinna ettevõtjatele, mida me praegu koostame ja loodame lähiajal valmis saada. See puudutab sotsiaalset abi linnarahvale ja on väga kohane, et Alar Pink sellega tegeleb, sest ta on lõpetanud Tallinna ülikooli sotsiaalteaduskonna. See tähendab abi tööpuuduse leevendamisel ja nende küsimuste lahendamisel, mis käsitlevad uute töökohtade loomist,» ütles Savisaar.

Linnapea nõunik Liina Oja kinnitas hiljem Postimees.ee'le, et tegemist ei ole aprillinaljaga ja kõigi eelduste kohaselt nimetatakse Pink järgmisel linnavalitsuse istungil ametisse. Pink ise eile telefonile ei vastanud.

Varem aastaid kommivabriku Kalev turundusjuhina töötanud Alar Pink juhtis viimasel paaril aastal ärimees Oliver Kruuda meediaimpeeriumi, kuni see käesoleva aasta algul suure kolinaga põhja läks ja vähemalt 150 inimest tööta jättis.

Muuhulgas osales Pink ka eelmiste valimiste eel palju kära tekitanud K-kohukese kampaania väljatöötamisel ja elluviimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles