Balti keti filmide ideekonkursi võitsid Mati Talvik ja Toomas Lepp

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp.
Toomas Lepp. Foto: Liis Treimann.

Balti keti 20. aastapäeva märkivate ning ärkamisaega käsitlevate filmide ideekavandite konkursi komisjon tunnistas parimaks OÜ Videomeedia esitatud ideekavandi filmile tööpealkirjaga «Baltikumi loorberid».


Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on OÜ Videomeedia ideekavandi järgi toodetava filmi žanriks ajalooline dokumentaalfilm, mis keskendub ärkamisaja ja laulva revolutsiooni temaatikale.

«Kesksel kohal on Balti riikide ühtse tegevuse tulemusel läbi viidud Balti kett 23. augustil 1989. Filmi ekspositsioonis tutvustatakse Balti riikide ühise tegevuse ajaloolisi aspekte XX sajandil, keskendutakse Balti keti saamisloole, samuti selle tähtsusele ja vastukajadele maailmas ning heidetakse pilt kaasaegsele Balti riikide ühtsuse küsimustele,» vahendas Raepress Jäppineni sõnu.

Tallinna linn toetab filmi produktsiooni 250 000 krooniga, filmi kogueelarveks on planeeritud umbes 400 000 krooni. Lisaks Tallinna linnavalitsuse toetusele rahastatakse filmi tootja OÜ Videomeedia kaasfinantseerimisel, võimalusel kaasatakse Eesti Kultuurikapital ja EFSA. Filmi toodab OÜ Videomeedia. Filmi stsenaristiks on Mati Talvik ja režissööriks Toomas Lepp. Filmi orienteeruv pikkus on 40-45 minutit. Filmi ideekavandile oli lisatud ETV huvikiri filmi näitamiseks telekanalil.

Konkursile laekus kolm ideekavandit, millest kõik olid esitatud nõuetekohaselt vormistatuna ja õigeaegselt. Komisjon vaatas kõik ideekavandid läbi ning pani need hääletusele, komisjoni liige Artur Talvik hääletamisest osa ei võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles