Juske: linnaosade kaotamine on vaid sildivahetus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide kinnitusel tähendab piirkondlike ametite loomine vaid sildivahetust.
Sotsiaaldemokraatide kinnitusel tähendab piirkondlike ametite loomine vaid sildivahetust. Foto: Peeter Langovits

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul ei kaota linnavõimu tänane otsus Tallinnast linnaosade valitsusi, vaid nimetab need lihtsalt ümber.


Juske sõnul lubas Keskerakond lubas aasta alguses Tallinna ajaloolisi linnaosi kaotades, et bürokraatia väheneb ning senised ülipolitiseeritud linnaosavalitsused muutuvad teeninduspunktideks, kuid tänaseks on selgunud, et 1. juulil asendatakse vaid linnaosavalitsuse silt piirkondliku ameti sildiga.

Kõik senised linnaosavalitsuste töötajad säilitavad oma töö. Ka linnaosa seniste funktsioonide osas jääb kõik samaks. Ainult linnavaraga seotud tehingud koondatakse ajapikku linnavaraameti juurde. «Kokkuvõttes linna bürokraatiamasin isegi suureneb, sest luuakse juurde kaks piirkondlikku ametit - Ülemiste ja Kadriorg,» nentis Juske.

Ta lisas, et sotsiaaldemokraatidele teeb kõige rohkem muret tänase linnavõimu soovimatus suurendada linnaosa halduskogu, tulevase nõukoja õigusi. «Olukorras, kus linnajuhtimine koondub üha rohkem linnapea kabinetti, tuleks anda linnaosa esinduskogule järelvalvefunktsioon ja kaasotsustusõigus piirkonda puudutavates küsimustes,» arvas Juske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles