Linnavalitsus annab Koplis asuva kirikuhoone Moskva õigeusukirikule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha Nikolause kirik Koplis Treiali tänaval.
Püha Nikolause kirik Koplis Treiali tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus teeb homsel istungil linnavolikogule ettepaneku võõrandada otsustuskorras usuorganisatsioonidele nende kasutuses olevad Treiali 6, Kaevuri 3 ja Herne 26a kinnisasjad.


Treiali 6 asub Püha Nikolause kirik, mida kasutab Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Tallinna Kopli Püha Nikolause kogudus. Kiriku kõrval Kaevuri 3 asub ühekordne remontivajav puithoone, millest pärast korrastamist saab kogudusemaja.

Herne 26a kinnistu pindalaga 46 ruutmeetrit koos sellel asuva kabeliga võõrandatakse Tallinna Aleksander Nevski stavropigiaalsele kogudusele. Kabel tunnistati 2010. aastal peremehetuks ehitiseks, vara valitsejaks määrati Kesklinna valitsus ning kabel on antud tasuta ülalmainitud koguduse kasutusse.

«Neil kinnistutel asuvad sakraalhooned on juba praegu sihipärases kasutuses, kuid ehitiste koguduste omandis oleku korral oleks kogudustel lihtsam ehitiste korrashoiuks ja remondiks vahendeid leida. Tegemist ei ole avalikuks otstarbeks ega linna valitsemiseks vajaliku varaga, seega võib kõnealuse linnavara võõrandada,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Ta lisas, et Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Sinodi esimees, Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius on korduvalt taotlenud koguduste kasutuses olevate ehitiste nende omandisse üleandmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles