Tallinna loomaaia jääkarude aitamiseks avatakse ka annetustelefonid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia jääkaru elu - küljealune on kõva ja suvel on palav.
Tallinna loomaaia jääkaru elu - küljealune on kõva ja suvel on palav. Foto: Toomas Huik

Kui septembri lõpul levisid sotsiaalmeediavõrgustikes üleskutsed koguda raha abistamaks Tallinna loomaaia jääkarudele uue kodu ehitamist, siis nüüd liituvad aitamisega ka kõik telefonioperaatorid.

25. oktoobri keskpäeval allkirjastavad operaatorfirmade esindajad ja Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi esimees Alar Lõhmus pidulikult koostöölepingud ja avatakse annetustelefonid. Lisaks tutvustab direktor Mati Kaal loomaaia polaariumi ja jääkarude uue kodu plaane.

Annetustelefonide numbrid pannakse välja nii puuride juurde kui ka loomaaia kodulehele.

Tallinna Loomaaia jääkarud elavad siiani kitsastes oludes, kasutades eluasemena vanu sõjaväeladusid, mis aastatega aina viletsamaks muutuvad.

Tulevikuplaanid loomaaia polaariumi rajamiseks on olemas ja jääkarude uus kodu koos hariva ekspositsioonikompleksiga loomaaia põhjaosas, otse peavärava läheduses, on seni vaid rahanappuse tõttu rajamata.

Jääkarude elutingimused teevad mõistagi kurvaks nii loomaaednikke kui külastajaid. Kaks inimest, Olivia Elise Luggenberg ja Veronika Padar, kohtusidki jääkaru puuri juures, kus otsustasid ühiselt jääkarude heaks tegutsema hakata. Nende entusiasm on koondanud mõttekaaslasi ja abipakkujaid ning kogu nende sihipärane tegevus on päädinud heategevuskampaaniaga jääkarude toetuseks.

Selle tulemusena on Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi arvele mõne nädala jooksul annetustena laekunud üle 6600 euro. See on alles algus, sest heategevuslik ettevõtmine on levimas sotsiaalmeedias ja lisaks eraisikutele on kaasatud  korporatiivpartnereid. Ettevõtmist on toetama asunud ka telefonioperaatorid Elion Ettevõtted AS, EMT AS, Tele2 Eesti AS ja Elisa Eesti AS, kes avavad annetustelefonid projekti toetamiseks.

Kõik huvilised on teretulnud jääkarusid uudistama ja huvi korral ka jääkaru-projektis kaasa lööma. Loomaaeda pääseb loomaaia piletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles