Paldiski ekslinnapea Jaan Mölder endal süüd ei näe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Mölder.
Jaan Mölder. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus täna alanud kohtuprotsessil ei tunnistanud Paldiski endise linnapea Jaan Mölder end omastamises ja usalduse kuritarvitamises süüdi.

Jaan Mölder (51) ütles täna kohtus, et ta ei tunnista end süüdi ametiisikuna omastamise ja usalduse kuritarvitamise süüdistustes. Kohus jätkab protsessi homme tõendite uurimisega, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR Uudistele.

«Ma tahaks prokuratuuri käest küsida, kas on algatatud nüüd kriminaalasi ka riigikantselei vastu, kui Sibul ära läks, või Eesti Panga vastu, kui Lipstok, Minka ja Ross ära läksid, kas siis tõesti on olemas Eestis kategooria inimesi, kes töölt lahkudes väärivad mingit hüvitist, ja näiteks Paldiski linnavalitsuse töötajad siis ei vääri või? Inimesed, kes olid töötanud seal juba 15-20 aastat ja lahkuvad erinevatel põhjustel, paljud hüvitised, mis on seoses koondamistega, tulenevad siiski seadustest,» ütles Mölder «Aktuaalsele kaamerale».

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi koondas ta 2009. aasta oktoobris ja novembris vahetult enne linnapeaametist lahkumist näilikult endale lähedalseisvad ametnikud, kellest suur osa jätkas tegelikult linnavalitsuses töötamist, ja maksis neile enne töölt lahkumist ka preemiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles