Rae valla eksjuhid ei tunnistanud end kuriteos süüdi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus täna alanud protsessil ei tunnistanud Rae valla endised juhid Veigo Gutmann ja Meelis Kasemaa end kuriteos süüdi.


Endine vallavanem Gutmann (43) ja endine abivallavanem Kasemaa (36) eitasid süüd toimingupiirangu teadvas rikkumises suures ulatuses, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi osalesid toonane Rae vallavolikogu esimees Gutmann ja abivallavanem Kasemaa 2007. aasta jaanuarist kuni detsembrini Tallinna-Tartu maantee ääres asuva maa-ala detailplaneeringu menetlemisel, kuid varjasid samal ajal oma varalisi huve seoses sealsete kinnistutega.

Süüdistuse andmeil soetasid Reformierakonda kuuluvad Gutmann ja Kasemaa koos äripartneritega Lehmja külas kaks kokku 14,1 hektari suurust kinnistut, et teenida pärast detailplaneeringu kehtestamist nende edasimüügist kasu.

Detailplaneeringu eesmärk oli kinnistute sihtotstarbe muutmine maatulundusmaast valdavalt äri- ja tootmismaaks, osaliselt elamumaaks ning kinnistutele ehitusõiguse ja hoonestustingimuste seadmine.

Eeluurimisel kogutud andmeil ostis Gutmanni, Kasemaa ja nende äripartneritega seotud firma 2007. aasta jaanuaris kinnistud kokku 7,5 miljonit krooni eest ning müüs need sama aasta maikuus edasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles