Nooruk maksis kätte valele adressaadile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlanõudja peale ägestunud Silver Mägi süütas möödunud suvel Tallinnas puumaja, põlengus hukkus kolm inimest.
Võlanõudja peale ägestunud Silver Mägi süütas möödunud suvel Tallinnas puumaja, põlengus hukkus kolm inimest. Foto: Liis Treimann

Mullu augustis hukkus Tallinnas Suur-Ameerika tänava kahekorruselise puumaja põlengus kolm noort inimest. Eile tunnistas pealtnäha normaalne Silver Mägi, et läitis tiku ja viskas trepikojas prahihunnikusse. Kättemaksuks.




Kellele toona 20-aastane Mägi siis 5. augustil 2008 nii julmalt kätte maksis? Eilsel Harju maakohtu istungil ütles ta, et Suur-Ameerika tänav 31/1 majas elavale Mihkel Mihkelsonile.



Mägi sõnul oli ta mullu augustis mitu päeva Luha tänava tuttavate juures viina ja veini joonud ning varastanud Rene Raudsepa jalgratta. Sellest oli tal tekkinud Renega konflikt.



«Rene lõi mind – jalgratta varguse eest ja selle eest, et ma olen Mihklile võlgu, ja et ma olen ülbe mees. Vihastasin Mihkli peale, sest olin lubanud talle võla ära maksta,» selgitas Mägi.



Siis võtnud Mägi suuna Suur-Ameerika tänavale. Enne öelnud ta tuttavale Jürkale, et paneb Mihkli maja põlema. Ja panigi. Ronis elumaja välisukse katkisest aknaavast sisse ja viskas prahihunnikusse tiku. 



«Tikud olid mul kaasas, sest olen suitsumees. Ma isegi ei pannud seda pahna põlema, lihtsalt viskasin sinna põleva tiku. Mu eesmärk oli maja põlema panna, et siis tuleb tuletõrje ja kustutab. Kellegi surma ma ei soovinud,» selgitas Mägi.



Siis läks Mägi majast 100 meetri kaugusel asuvale staadionile. Kui ta tagasi vaatas, tõusid maja õuepoolsest osast leegid ja kohale kihutasid tuletõrjeautod. Staadionil nägi Mägi taas Jürkat, kellele öelnud: «Näe, maja põleb! Mina süütasin selle!»



Kuid mis võlg Mägil klaarida oli?  Ta oli Mihkelsoni televiisori ära lõhkunud ja lubanud selle kinni maksta. Mihkelson on aga elus ja terve ning tuleb kohtusse tunnistama.



Kahju, mida Mägilt maja mahapõletamise eest kohtu kaudu välja nõutakse, on üle 3,4 miljoni krooni. Mägi ütles kahtlevalt: «Kas ma üldse elan nii kaua, et selle summa jõuan ära maksta?»



Politsei tabas Mägi kolm päeva pärast tulekahju. Varem on kohus Mägit karistanud viis korda, põhiliselt varguste eest. Haridust on ka Puiatu erikoolis õppinud Mägil viis klassi.



Ringkonnaprokurör Kristina Väliste süüdistab Mägit neljas kuritöös, sealhulgas kahe või enama inimese tapmises üldohtlikul viisil. Tapmist Mägi eitab. Talle määratud kaitsja Owe Ladva väitel pole tapmissüüdistus põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles