Kuusalu rahvamaja võisid süüdata õlised kaltsud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

27. septembri hilisõhtul läks Kuusalu rahvamaja fuajees põlema prügikast, tulekahju põhjuseks võis olla õliste kaltsude isesüttimine.


«Kuusalu rahvamaja põlengu põhjustas arvatavalt kaltsude isesüttimine. Päeval oli õlitatud rahvamaja põrandaid. Tõenäoliselt visati õlised kaltsud prügikasti ja seal need siis hiljem süttisid,» kinnitas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs Harju Elule.

Esimeste inimeste kohale jõudes põlesid fuajee tagumises nurgas plastist prügikast ning umbes kümme ruutmeetrit seinaplaati. Õnneks ei süttinud palgid ega puitvooderdis, kuid kahju oli siiski märkimisväärne: tahmased on fuajee seinad, lagi, postid ning uksed, lae all seisev õhksoojuspump on kahjustatud ning vajab vähemalt osaliselt välja vahemist, õuepoolsel uksel läks lõhki pakettaken ning põles värv, tahmane on ka saali lagi ning samuti galerii lagi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles