Linn: ühissõidukiraja eemaldamise nõue on alusetu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukirada Narva maanteel.
Ühissõidukirada Narva maanteel. Foto: Liis Treimann

Tallinnas Narva maanteele rajatud ühissõidukiraja eemaldamiseks õigusbürooga kohut käiv Tallinna linn leiab, et nõue pole põhjendatud ja ühissõidukirada ei riku kaebaja õigusi.

Tanel Melk & Partners Law Firm taotleb Tallinna halduskohtus Tallinna linnale ettekirjutuse tegemist, et eemaldada Narva maanteele rajatud ühissõidukirada, kirjutab Õhtuleht.

Kohtuvaidluses leidis linn, et ühissõidukiradade pikendamine, nagu käesoleval juhul, on toimunud õiguspäraselt ega riku kaebajate õigusi, selgitas Tallinna õigusdirektor Priit Lello. Tema sõnul pole kaebuse esitajad tõendanud, kuidas rikub ühistranspordiraja pikendamine nende subjektiivseid õigusi.

«Ühistranspordiseadus ja riiklik arengukava panevad riigile ning kohalikule omavalitsusele kohustuse soodustada ühissõidukite eeliskasutamist sõiduautodega võrreldes, vähendades sellega transpordi negatiivset mõju keskkonnale ja sellest põhjustatud tervisekahjustusi ning aidates kaasa liiklusõnnetuste ja liiklusummikute ärahoidmisele,» ütles Lello.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles