Prokurör nõudis tapmissüüga meestele üle 10-aastast vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Joomakaaslase tapmises süüdistatavate meeste kohtuprotsess jõudis neljapäeval Tallinnas kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör neile enam kui 10 aasta pikkust vangistust.

Põhja ringkonnaprokuröri Ainar Koigi hinnangul on 34-aastase Mareki ja 43-aastase Argo süü tapmises tõendatud, samuti on tõendatud Mareki süü varguses ning kohus peaks neile määrama 11-aastase vangistuse. Kuriteost politseile teatamata jätnud 51-aastasele Vellole nõudis prokurör üheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga.

Mareki ja Argo kaitsjad palusid kohtul mõista nende kaitsealused õigeks. Vello kaitsja leidis aga, et kohus võiks karistuse määramisel prokurörist leebem olla ja asendada see üldkasuliku töö tegemise kohustusega.

Kohus kuulutab otsuse 22. novembril.

Möödunud nädalal alanud protsessil tunnistas Marek süüd vaid varguses, kuid tapmises osalemist eitas. Argo ei tunnistanud end samuti tapmises süüdi. Vello tunnistas end täies ulatuses süüdi ja kahetses kuritegu.

Süüdistuse järgi tapsid Argo ja Marek tänavu ööl vastu 25. jaanuarit Tallinnas Sõpruse puiesteel asuvas korteris alkoholi tarvitamisel tekkinud tüli käigus tuttava 1955. aastal sündinud mehe. Kannatanut peksti ja pussitati mitu korda ning ta suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Uurimise andmeil viibis samal ajal korteris ka Vello, kes jättis juhtunust politseile teatamata ja aitas ka muul moel kuritegu varjata.

Tapmist uurima asunud politsei pidas Mareki kuriteos kahtlustatavana kinni 21. veebruaril ja Argo 14. märtsil ning kohus võttis nad prokuröri taotlusel vahi alla.

Marekit on kohus varem kuritegude eest karistanud kümme korda ja Argot kaks korda, Vello on kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles