Savisaar: Tallinna prioriteediks on koolide ja lasteaedaedade renoveerimine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula 23 hoones peaks uus lasteaed tööd alustama 1. septembril 2014.
Koidula 23 hoones peaks uus lasteaed tööd alustama 1. septembril 2014. Foto: Mihkel Maripuu

Linnapea Edgar Savisaar märkis täna linnavolikogus esinedes, et Tallinna linna järgmise aasta üheks olulisemaks prioriteediks on koolide ja lasteasutuste tervikrenoveerimised.


«Kavandame põhjalikke remonttöid neljas koolihoones – Kadrioru saksa gümnaasiumis, Ehte humanitaargümnaasiumis ning Õismäe ja Merivälja koolis ning neljas lasteasutuses alustame uute rühmaruumide rajamisega,» kinnitas Savisaar.

«Kadrioru saksa gümnaasium on tervikuna halvas seisus ning õppe- ja üldruumide seisukord ei vasta tänastele nõuetele. Täisrenoveerimist vajab ka kooli territoorium koos spordiväljakutega. Renoveerimise käigus säilib põhiosas tänase hoone maht, laiendatakse üksnes spordikompleksi, söökla ruumiküsimus lahendatakse olemasoleval pinnal. Ehte humanitaargümnaasiumis puuduvad aga nõuetekohast sisekliimat tagavad tehnosüsteemid, elektri- ja küttesüsteemid on ehitusaegsed ja amortiseerunud. Niisamuti on halvas seisukorras kooli sanitaarruumid ja koridoride põrandad. Hoone fassaad on soojustamata, mistõttu on küttekulud kõrged. Koolil puuduvad spordiväljakud ja piirdeaed ning kogu välisterritoorium vajab samuti renoveerimist,» rääkis Savisaar.

Õismäe kooli jaoks rekonstrueeritakse Mustamäel Vilde tee 120 asuv 1966. aastal ehitatud koolihoone. Hoonesse paigaldatakse lift ja koolimaja ruumiprogramm kohandatakse erivajadustega õpilaste õppetööks ning vajalike tugiteenuste osutamiseks. Hoones ehitatakse välja õpilaskodu ruumid 40 õpilase jaoks. Õismäe kool töötab käesoleval ajal Õismäel endises lasteaiahoones Järveotsa tee 33.

Merivälja koolis toimus tervikrenoveerimine 1999. aastal, kuid ehitamata jäi kooli spordikompleks. Nüüd ühendatakse spordihoone ehitus kooli juurdeehitusega, mille esimeses etapis ehitatakse välja hooneosa, kus paikneb viis täiendavat õpperuumi ja mille valmimine on reaalne 1. septembriks 2013. Teises etapis ehitatakse välja spordisaali osa ning kolmandas ujula, samuti jääb veel ka võimalus täiendavate õpilaskohtade nõudluse säilimisel ümber otsustada ning ujula mahus välja ehitada veel viis klassiruumi.

Koolieelsetest lasteasutustest kavandatakse aadressil Kihnu tn 1 asuva lasteaiahoone renoveerimist, kus asusid veel käesoleva õppeaasta alguseni Tallinna Läänemere gümnaasiumi algklassid. «Meie eesmärk on seal taasavada 2013. aasta septembris/oktoobris uus 12-rühmaline lasteaed. Renoveerimise käigus taastatakse hoone algse projekti järgne olukord, uuendatakse kõik tehnosüsteemid, korrastatakse ja piiratakse territoorium ning rajatakse mänguväljakud, muretsetakse uus mööbel ning sisustus,» lubas Savisaar.

Tallinna 26. lasteaia renoveerimise tulemusel lisandub kaks uut lasteaiarühma, misjärel hakkab uues hoones tööle kaheksa rühma. Ehitustöödega alustatakse 2013. aasta jaanuaris ja need tahetakse lõpetada tuleva aasta lõpus.

Ühtlasi on alustatud ettevalmistustöödega Kadriorus aadressil Koidula tn 23 asuva hoone ümberehituseks lasteaiaks. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis avatakse uus lasteaed Kadriorus 1. septembril 2014.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles