Ohtliku Haabersti ringristmiku joonimine venib

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti ringil pole teekattemärgistust ollagi.
Haabersti ringil pole teekattemärgistust ollagi. Foto: Mihkel Maripuu

Haabersti ringristmikul on sel aastal juhtunud ligi 60 liiklusõnnetust, kuid sealse kulunud teemärgistuse uuendamiseks pole linnavõim seni võimalust leidnud.


«18. märtsil vastasite Urmas Mardi arupärimisele, et linn plaanis teekatte eelmärgistustöödega alustada aprilli keskel ning märgistustöödega mais, kuid lume ja lörtsi sadu 17. aprillil ning madal temperatuur lükkasid tööde alustamise edasi sobivate ilmastikuolude saabumiseni. /…/Tänaseks pole aga Haabersti ringristmik ikka saanud joonitud, kuigi peatselt on käes talv,» kirjutas IRLi fraktsiooni kuuluv linnavolinik Reet Trei oma arupärimises abilinnapea Taavi Aasale.

Linnavolinik soovis teada, millal Haabersti ringristmik joonitakse, miks pole töödega alustatud ning kui palju on seal õnnetusi juhtunud.

«Haabersti ringristmiku teekattemärgistuse teostamine oli kavandatud 2012. aasta teekattemärgistuse perioodi. Kuna kogu 2012. aasta teekattemärgistuse perioodil olid erakorraliselt halvad ilmastiku tingimused, siis valiti töösse esmalt koolide ja lasteasutuste juures asuvad ülekäigurajad ning sellised tänavad, kus on esinenud vigastatutega liiklusõnnetusi. Teekattemärgistuse töid teostatakse sobilike ilmastikutingimuste korral,» vastas Aas linnavolinikule.

Abilinnapea vastusest selgub ka, et käesoleval aastal on Haabersti ringristmikul juhtunud 58 väiksemat varakahjuga liiklusõnnetust. Andmeid vigastatute kohta linnavalitsusel pole. Aastatel 2009-2011on samas kohas juhtunud kokku 214 liiklusõnnetust, milles on vigastada saanud kokku neli inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles