Homme alustab tööd Tallinna linnavaraamet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavaraametit juhib Einike Uri.
Tallinna linnavaraametit juhib Einike Uri. Foto: Raepress

Homsest alustab tegevust Tallinna elamumajandusameti ja Tallinna maa-ameti ühendamise tulemusel tekkiv linnavaraamet.


Linnavaraameti tegevusvaldkondadeks on linnavaraga, munitsipaaleluruumide ning elamuehitusega, maa maksustamisega, maakorraldusega seotud toimingute ja omandireformi lõpuleviimisega seotud küsimuste korraldamine, teatas Raepress.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul tegelesid ühendatavad ametid osaliselt kattuvate ülesannetega - mõlema tegevusvaldkonnaks olid muuhulgas ka linnavara haldamine ja korraldamine. Kuna omandireform on lõpule jõudmas, siis on ka töömaht seetõttu vähenenud.

Ametite ühendamise tulemusel korrastub tööjaotus, jäävad ära kattuvad tegevused ning ka juhtimine muutub tõhusamaks, selle tulemusena on võimalik ametikohtade arvu üheksa võrra vähendada.

Kahe ameti liitmise üheks olulisemaks eesmärgiks on see, et linna varaga, nii vallas- kui kinnisvaraga tegeleks üks amet. See on juhtimise seisukohalt oluliselt ökonoomsem ja efektiivsem. Ka inimeste taotluste ja avalduste menetlemine muutub operatiivsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles