Mustpeade maja tagastamise vastu koguti üle 100 000 allkirja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade vennaskonna logol on nende mustanahaline Aafrikast pärit kaitsepühak Püha Mauritius.
Mustpeade vennaskonna logol on nende mustanahaline Aafrikast pärit kaitsepühak Püha Mauritius. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnakantselei õigusteenistus esitas kohtule 106 129 allkirja, mis olid antud Mustpeade maja linna omandisse jätmise toetuseks.


Allkirjalehtedele kogunes pooleteist kuuga 93 194 Mustpeade maja Tallinna linna omandis oleva avaliku kultuuriobjektina säilitamist toetavat allkirja, lisaks anti 12 935 toetusallkirja interneti vahendusel elektroonselt. See, kas ja kuidas lahendati võimalike topeltallkirjade küsimus, jäi esialgu ebaselgeks. Nimelt selgus allkirjade kogumise kampaania käigus, et mõni allkirjade koguja küsis toetusallkirju ka neilt, kes olid selle juba varem andnud.

Allkirjade kogumine läks linnavalitsusele maksma umbes 9100 eurot. Sellest umbes 6700 eurot kulus e-teavituseks ehk internetireklaamiks. Reklaambänner nii eesti- kui venekeelses Delfi portaalis maksis 2081 eurot ning allkirjalehtede trükkimine 306 eurot. Sellele lisandub veel Tallinna Filharmoonia poolt tellitud TNS Emori uuringu hind.

Vabariigi valitsus on Tallinna taotluse, jätta ajalooline hoonetekompleks kui kogu Eesti jaoks oluline kultuuriobjekt tagastamata kahel korral tagasi lükanud. Linnavõimu hinnangul oleks kinnistu tulevik tagastamise korral ebaselge.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles