Linn hakkab Luigetiigi kohvikule uuesti rentnikku otsima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luige tiigi kohviku maja.
Luige tiigi kohviku maja. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsuse homse istungi päevakorras on punkt, mille järgi korraldatakse uus konkurss Kadriorus Luigetiigi kõrval asuva väikese kohviku rentniku leidmiseks.

Linnavalitsuse korralduse järgi otsustatakse korraldada aadressil Weizenbergi 22 asuva hoone läbirääkimistega pakkumise teel üürile andmine kümneks aastaks. Konkursi korraldab kommunaalamet ning üürile andjaks on ameti hallatav asutus Kadrioru Park. Samas tunnistatakse kehtetuks linnavalitsuse 16. novembri 2011. aasta korraldus, millega kuulutati välja eelmine hoone üürile andmise konkurss, mille võitis OÜ Savello.

Eelmisel pakkumisel osalenud OÜ Chocoholik, kes tol ajal majas kohvikut Park Cafe pidas ja oli hoone kordategemiseks palju raha investeerinud, vaidlustas pakkumise tulemused. Tallinna halduskohus tühistaski oma 8. juuni 2012. aasta otsusega kommunaalameti 2. jaanuaril tehtud otsuse Savello võitjaks tunnistamise kohta haldusaktis esineva kaalutlus- ja menetlusvea tõttu.

Kommunaalamet teeb nüüd ettepaneku korraldada Weizenbergi 22 hoone äriruumide kasutusse andmiseks uus läbirääkimistega pakkumine. Üürileping sõlmitakse kümneks aastaks ning ruumide kasutusotstarve on toitlustamine alkohoolsete jookide müümise õigusega. Üüri alghind on 3,07 eurot ruutmeetrilt kuus, millele lisandub käibemaks ja ruumide kasutamisega seotud kõrvalkulud.

Äriruumide kasutamisele on seatud ka eritingimused. Üürnikul tuleb oma kulul tellida hoone remondiprojekt, kuna maja teine korrus on kehvas seisus ja tuleb korda teha. Pakkumise võitja peab esimesel kasutusaastal oma kulu ja kirjadega tegema vajalikud ehitus- ja remonditööd – paigaldama uue plekk-katuse, vajadusel asendama puitkonstruktsioone, ehitama teise korruse laudvoodriga välisseina ja tegema muid töid. Hinnanguliselt lähevad need tööd maksma 100 000 eurot. Remonditööde ajal on üürnik vabastatud üüri maksmisest.

Linnavalitsuse korralduse seletuskirja järgi peab hoone uus üürnik suvel 1. juunist kuni 1. septembrini tagama majas toitlustamise kella 9 -21. Pakkumise võitja selgitamisel arvestatakse lisaks üüri suurusele pakkuja kogemust toitlustusteenuse osutamisel.

Praegu kasutab kohvikuruume jätkuvalt Chocoholik, makstes üüri 3,84 eurot ruutmeetrilt kuus.

Chocoholiku üks omanik Ingrid Talgre ütles tänavu jaanuaris pärast rendikonkursil kaotamist Postimehele, et tal ei ole midagi selle vastu, kui keegi teine võidab, kuid tulemused peavad olema selged ja kõigile üheselt mõistetavad. Tema hinnangul ei vastanud konkursi võitnud firma Savello esitatud tingimustele. Savello omanikele kuulub ka Raekoja platsil asuv restoran Troika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles