Kaaslase tapnud mees jäi süüdi ka ringkonnakohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna ringkonnakohus jättis esmaspäeval jõusse karistuse, mille Harju maakohus määras tänavu kevadel kaaslase tapnud mehele.

21-aastase Anton Jegorenko kaitsja taotles oktoobri alguses oma kaitsealuse õigeksmõistmist, kuid ringkonnakohus leidsi esmaspäeval, et varasema süüdimõistva otsuse muutmiseks puudub alus.

Harju maakohus leidis aprilli lõpus, et Jegorenko süü tapmises on tõendatud ning mehel tuleb kanda selle eest kaheksa aasta pikkune vangistus. Täpselt sellist karistust nõudis Jegorenkole ka Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik.

45-aastase Mihhail Timofejevi mõistis kohus süüdi kuriteost teatamata jätmises ning määras talle üheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Karistusaja hulka arvestas kohus ka kolm kuud ja kaheksa päeva, mille Timofejev oli kohtueelsel ajal trellide taga veetnud.

Timofejevile karistust määrates arvestas kohus asjaoluga, et tegemist on endise politseiametnikuga, kelle puhul on raskest isikuvastasest kuriteost teatamata jätmine eriti taunimisväärne. Prokurör oli eelnevalt nõudnud Timofejevile kolme kuu ja kaheksa päeva pikkust vangistust, mille mees oli juba ära kandnud.

Jegorenko kaitsja leidis, et kohus pidanuks tapmissüü ümber kvalifitseerima hädakaitseks ning mõistma prokuröri nõutust kergema karistuse.

Jegorenko tunnistas kohtus ohvri surmamist, kuid kinnitas, et ohver oli hoopis teda rünnanud ja tegemist oli hädakaitsega. Timofejev tunnistas end kuritööst teatamata jätmises täies ulatusses süüdi.

Eeluurimisel kogutud andmetel läks Jegorenko mullu 24. märtsi õhtul Harku vallas asuvas metsas tülli 1965. aastal sündinud mehega, keda ta korduvalt pussitas. Kannatanu sai üliraskelt vigastada ja suri sündmuskohal. Juhtunut nägi pealt ka Jegorenko tuttav Timofejev, kes sellest aga politseile kuni mullu augustini ei rääkinud.

Politsei jõudis Jegorenko tabamiseni mullu suve lõpus ning 10. augustil võttis kohus ta vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai varem kriminaalkorras karistamata noormees süüdistuse tapmises. Timofejev sai süüdistuse kuriteost teatamata jätmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles