Pirita jahisadamas päästeti purjus mees uppumisest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja.
Päästja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna õhtul kukkus Tallinnas Pirita jahisadamas vette mees, kelle appihüüetele reageerinud turvamehed aitasid tal päästjate saabumiseni pinnal püsida.

Häirekeskus sai väljakutse Pirita purjespordikeskuse juurde minut pärast kella üheksat õhtul. Vette kukkunud purjus mees hoidis ise jahist kinni ja turvamehed aitasid tal pinnal püsida. Teiste abita poleks hädasolija külmast veest pääsenud.

Nelja minutiga kohale saabunud Pirita komando päästjad aitasid mehe veest välja tuua. Juhtunust ja külmas vees olemisest šokis mehe viisid päästjad esmalt sooja ja andsid ta seejärel üle kiirabile.

Pirita jõgi on praegu sügiseselt veerohke ja kiirema vooluga ning alla kümnekraadises jõevees ei suuda inimene kaua oma elu eest võidelda, meenutab päästeamet.  Lisaks tuletavad päästjad meelde, et alkoholi tarvitamine on sageli erinevate õnnetuste, sealhulgas tule ja veega seotud traagiliste õnnetuste põhjuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles