Vare: haldusreform tuleb poliitilisest paradigmast välja saada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Toomas Huik

Aastatel 1990–1992 Eesti Vabariigi riigimister olnud Raivo Vare leiab, et haldusterritoriaalse reformi suudab päästa vaid selle välja saamine poliitilisest paradigmast.

«Ükskõik, mida ja millal on tehtud, on see alati läinud allavett poliitilistel põhjustel: alati on kas idee väljapakkuja vale või on valimised liiga lähedal, nagu ka praegu. Peaks poliitilisest paradigmast välja pääsema. Poliitiline kuuluvus tuleks jätta ukse taha,» vahendas Vare sõnu Harju maavalitsuse pressiesindaja.

Reedel, 27. märtsil kogunes esimest korda Harju maavanema Värner Lootsmanni kokku kutsutud haldusterritoriaalse korralduse reformi komisjon.

Komisjoni  on kokku kutsutud eesmärgiga välja töötada 1. septembriks 2009 Harju maakonna haldusterritoriaalse korralduse reformi kava ja ettepanekud haldusterritoriaalse reformi teostamiseks riigis tervikuna.

«Just liigse politiseerituse vältimiseks tegin ettepaneku komisjoni töös osalemiseks  sellistele oma ala tõelistele asjatundjatele nagu Erik Terk, Sulev Mäeltsemees, Kalle Merusk, Garri Raagmaa, Arno Almann, Raivo Vare, Hardo Aasmäe ja teised. Komisjonis on esindatud maavanemad ja loomulikult Harjumaa omavalitsused, kelledega koostöö aktiviseerub ja täieneb veel komisjoni töögruppide tasemel,» kommenteeris komisjoni kokkukutsumist Lootsmann.

Komisjoni istungid hakkavad toimuma üks kord kuus – iga kuu viimasel neljapäeval. Tagamaks töö maksimaalset tulemuslikkust, on komisjoni töö jaotatud nelja töögrupi vahel. Kord nädalas toimuvad komisjoni esimehe ja töögruppide esimeeste töökoosolekud. 

Maavanem rõhutas veelkord, et komisjoni töö eesmärgiks on olemasoleva olukorra kaardistus ja analüüs, et koostada ettepanekute pakett, mille realiseerimine võimaldaks avaliku teenuse kättesaadavuse tagamist parimal viisil.

«Usun, komisjoni ettepanekud saavad olema piisavalt argumenteeritud, et olla abiks haldusterritoriaalse korralduse reformi läbiviimisele nii maakondlikul kui riigi tasandil,» kinnitas Lootsmann. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles