Joomakaaslase tapmises süüdistatavad astusid kohtu ette

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtus algas täna protsess joomakaaslase tapmises süüdistatavate meeste ja nende tegu varjanud kaaslase üle.

Argole (43) ja Marekile (34) on esitatud süüdistus tapmises ning Vellole (52) kuriteo varjamises.

Vello tunnistas end täna alanud kohtuprotsessil süüdi ja kahetses tehtut. Marek, keda süüdistatakse lisaks tapmisele ka korterivarguses, tunnistas end süüdi ainult varguses ja Argo ei tunnistanud end süüdi.

Täna kuulati kohtus tunnistajaid, kannatanuid ja üht süüdistatavat, protsess jätkub homme süüdistatavate kuulamisega. Mis karistusi prokurör süüdistatavatele nõuab, selgub edasiste kohtuvaidluste käigus, ütles Põhja prokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Süüdistuse järgi tapsid Argo ja Marek tänavu ööl vastu 25. jaanuarit Tallinnas Sõpruse puiesteel asuvas korteris alkoholi tarvitamisel tekkinud tüli käigus tuttava 1955. aastal sündinud mehe. Kannatanut peksti ja pussitati mitu korda ning ta suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Uurimise andmeil viibis samal ajal korteris ka Vello, kes jättis juhtunust politseile teatamata ja aitas ka muul moel kuritegu varjata.

Marekit süüdistatakse lisaks tapmisele ka eelmise aasta 20. augustil Keilas Uuel tänaval toime pandud korterivarguses. Süüdistuse järgi varastati korterist kokku 860 euro väärtuses vara, sealhulgas sularaha, erinevat kodutehnikat ja muud.

Politsei pidas Mareki kuriteos kahtlustatavana kinni 21. veebruaril ja Argo 14. märtsil ning kohus võttis nad prokuröri taotlusel vahi alla.

Marekit on varasemate kuritegude eest karistatud kümme korda ja Argot kaks korda, Vello on kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles