Lasnamäe elanikke häirib kaubaautode müra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümera 2 maja elaniku Maria Klepinina aknad on otse vastu Maxima tagaust ning ning müra eest ei kaitse teda ei klaaspaketid ega soojustatud seinad.
Ümera 2 maja elaniku Maria Klepinina aknad on otse vastu Maxima tagaust ning ning müra eest ei kaitse teda ei klaaspaketid ega soojustatud seinad. Foto: Mihkel Maripuu

Lasnamäe Ümera tänava elanikke häirib müra, mida tekitavad kõrvalmajas asuvat kauplust teenindavad veokid.


Venekeelse Postimehe toimetusse pöördusid nelja Ümera tänava maja elanikud, keda segab naabruses asuva kaupluse Maxima XX juurde sõitvate veokite müra. «Sellesse poodi tuuakse kaupa ööpäevaringselt. Suvel me ei saanud rahu kaupluse ehituselt kostva müra tõttu, nüüd oleme ilma mitte ainult rahust, vaid ka unest. Pakettakendest pole kasu, veokite müra tungib isegi läbi seinte. Autod ootavad meie maja ees laadimise järjekorras, kuid autojuhid mootoreid välja ei lülita. Ütlevad, et nende külmikud muidu ei tööta,» kurtsid Ümera 2 ja 6 ning Raadiku 5 ja 12 majade elanikud oma kirjas.

Venekeelne Postimees veendus kohapeal ise, et Ümera 2 elamu ja selle koha vahel, kus veokeid tühjaks laaditakse, on vaid kitsas tee, kuhu suundub tõepoolest katkematu veokite vool. 40 minuti jooksul sõitis sinna viis veomasinat.

Ümera 2 esimese korrusel elava Maria Klepinina sõnul kannatavadki kõige rohkem just nende maja elanikud, sest kauba laadimine käib praktiliselt nende maja kõrval.

«Mul on plastaknad, mis ei kaitse müra eest üldse. Maja sein on just kaupluse poolt soojustatud, aga ikka on kõik kuulda. Kauba laadimine käib vahetpidamata, autode mootorid töötavad, kõik on heitgaase täis. Niigi on siinsamas kõrval bussipeatus, ja nüüd seisavad siin veel veoautod ka. Mul on tervis palju halvemaks läinud sellest ajast, kui see pood siia tehti,» rääkis Klepinina.

Ka teised majaelanikud kinnitasid, et veokite müra on kuulda keskööni, kuid lisasid, et õhtuti on siiski vaiksem. «Aga öösel autod sõidavad siia ja ootavad. See on kõik kuulda, kuid mind see nii väga ei sega, sest ma elan teisel korrusel,» ütles Ümera 2 majas elav Ljudmila Tjuljajeva.

Maxima hoonet haldava Gapert Grupp OÜ juhatuse liige Andrei Gaplevski kinnitas, et firma tegi kaubanduskeskuse laiendamisel kõik endast oleneva, et naabruses elavate inimeste rahu mitte häirida. «Kui hakati Maximat laiendama, siis korteriühistud nõudsid, et likvideeritaks taarapunkt ja tehtaks haljasala ning need nõudmised me täitsime. Taarapunkti viisime teise kohta üle ning bussipeatuse kõrvale istutasime põõsad,» rääkis Gaplevski.

Ta lisas, et Maximale on tehtud ettekirjutus muuta kauba laadimise graafikuid nii, et see elanikke ei segaks ning kohustada autojuhte laadimise ajaks mootorid välja lülitama.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaidi sõnul pole vaatamata sellele, et Maxima on kõnealuses kaubanduskeskuses juba aastaid tegutsenud, varem selliseid kaebusi olnud.

Lasnamäe linnaosavalitsuse pressiesindaja Piret Rosumovski ütles, et Gapert Grupp on esitanud linnaosavalitsusele 29. juulil tehtud müramõõtmiste tulemused, mille kohaselt on kaupluse tekitatav müra väiksem sellest mürast, mis kandub majadeni Laagna teelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles