Tallinna ettevõtjad saavad praktikatoetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevitaja Lasnamäe Mehaanikakoolis.
Keevitaja Lasnamäe Mehaanikakoolis. Foto: Toomas Huik.

Tallinn jagab ettevõtete vahel noorte tööle võtmiseks aastas vähemalt 600 000 krooni praktikatoetust.


Ühe seni usinama praktikatoetuse taotleja, laevaremonditehase BLRT personalidirektori Heinart Puhkimi sõnul on nemad praktikatoetuse abil omal sisuliselt käima lükanud ühe väga olulise töösuuna - kutseõppurite ja noortööliste juhendamise otse tootmisprotsessis, kirjutas Pealinn.

Keskeltläbi saab BLRT aastas praktikatoetust 80 noore õpetamiseks, kellega tegeleb 30-40 juhendajat. Kui palju praktikantidest kohe samasse asutusse tööle jääb, ei osanud Puhkim täpselt öelda. Osa jääb tema sõnul kohe tööle, osa tuleb mõne aasta pärast uuesti tagasi.

«Huvi praktikatoetuse vastu on seni olnud keskmine. Loodame siiski ettevõtjate kasvavale huvile. See pole küll nii populaarne kui ettevõtte stardiabi, samas on seda ikka küsitud,» sõnas Tallinna ettevõtlusameti juhtivspetsialist Krista Kink.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on praktikatoetuse eesmärk, et ettevõtted ja koolid saaksid omavahel paremat koostööd teha. «Usume, et praktikatoetus on hea lisamotivatsioon. Loodame, et toetus aitab praktikajuhendajateks oma ala parimad spetsialistid. Noore arengule on see väga oluline,» lausus Mutli.

Kui seni oli võimalik praktikatoetusi saada kutse- ja rakenduskõrgkoolide praktikantidele, siis nüüd saab Tallinna ettevõtlusametilt toetust taotleda ka kõrgkooli õpilaste praktikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles