Pääsküla raudteejaamas peab ettevaatlik olema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla jaam.
Pääsküla jaam. Foto: Eesti Raudtee

Eesti Raudtee on saanud viimastel päevadel teateid Pääsküla jaamas sagenenud juhtumitest, kus inimesed eiravad infotahvleid ja viitu või murravad läbi piirdeaedadest ning ignoreerivad liikluskorralduslikke suuniseid andvaid töötajaid.

Eesti Raudtee manitseb reisijaid Pääsküla jaamas ja kõikjal, kus käivad ooteplatvormide renoveerimistööd, rongile minnes ja rongilt tulles järgima platvormide ehituse tõttu muutunud liikluskorraldust ning hoiduma oma elu mõtlematu käitumisega ohtu seadmisest.

Avalike suhete juhi Urmas Glase sõnul vabandab Eesti Raudtee, et seoses ehitustöödega raudteel on inimeste harjumuspärane liikumine muutunud ebamugavamaks. Seda enam rõhutab raudteefirma, et ajutised rongilt mahatulekuteed ja raudteeületuskohad on loodud ja tähistatud eesmärgiga tagada inimeste ja raudteeliikluse ohutus.

«Paneme inimeste südametunnistusele, et enne teadlikult valest kohast huupi raudtee ületamist tasub hoolikalt mõelda, kas soov võita minut kaalub üles riski saada viga või kaotada elu,» ütles Glase.

Eesti Raudtee ehitab uute reisirongide liinidele saabumist ettevalmistades ümber kõik kasutuses olevad ootaplatvormid. Käesoleva aasta lõpuks valmivad platvormid Balti jaamast kuni Laagrini. Kui järgmisel aastal otsustatakse rahastada üheksa ooteplatvormi renoveerimist Kadrinast Narvani, saavad 2013. aasta lõpuks uuendatud kõik Eesti Raudtee taristul reisirongiliikluses kasutatavad 132 ooteplatvormi.

Ooteplatvormide rekonstrueerimine Eesti Raudtee taristul maksab 23,2 miljonit eurot, millest 85-94 protsenti rahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles