Kesklinnas rööviti Nordea pangakontorit

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Hobujaama pangakontor paar tundi pärast röövi.
Nordea Hobujaama pangakontor paar tundi pärast röövi. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna kell 13.15 rööviti Nordea panga Hobujaama tänava kontorit, saagiks saadi ligi 200 eurot.

Esialgsetel andmetel röövisid kaks keskealist, eesti keelt kõnelevat meest paarsada eurot, teatas Põhja prefektuur. Mehed ei varjanud oma nägusid ega olnud esialgsetel andmetel relvastatud.

Politsei tegeleb meeste otsimisega, algatatud on kriminaalmenetlus.

«Röövlid olid kontoris väga lühikest aega. Üks mees ütles tellerile, et tegu on rööviga ja nõudis raha. Selle peale teller andis talle raha,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro. Seda, mida teine mees samal ajal tegi, ei osanud ta täpsustada.

Nordea panga pressiesindaja Jane-Liina Liiva sõnul ähvardas röövija vägivallaga, relvast juttu polnud.

«Keegi vigastada ei saanud, nii kliendid kui teenindajad evakueeriti kohe,» sõnas Liiv Postimehele. «Teenindajad käitusid vastavalt instruktsioonidele, kõik toimus suhteliselt lühikese aja jooksul,» rääkis panga pressiesindaja.

Tema kinnitusel anti pangakontori turvalindid politseile üle, kuid selle salvestisi või pilte politsei praeguses menetlusfaasis ei avalikusta.

Tegu on kolmanda pangarööviga Eestis sel aastal. Viimati toimusid pangaröövid tänavu suvel Tartu Swedbanki kontoris ja Kohtla-Järvel SEB-s. Kurjategija hüppas noaga ähvardades  üle teenindusleti Tartus 28. juulil ning Kohtla-Järvel 3. augustil ning võttis kaasa telleri kassas olnud sularaha. 8. augustil võttis politsei kinni 30-aastase Aleksandri, keda mõlemas röövis kahtlustatakse.

Veebruaris üritas relvataolise esemega ähvardanud mees röövida SEB pangakontorit Roosikrantsi tänaval, kuid panga töötajad talle raha ei andnud ning mees põgenes. Ka see kurjategija tabati ja kannab praegu pangaröövi katse eest reaalset vanglakaristust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles