Tallinna linnateater esindab Eestit teatrifestivalil Baltiiski Dom

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnateatri etendus «Maailmale nähtamatud pisarad».
Linnateatri etendus «Maailmale nähtamatud pisarad». Foto: Siim Vahur

Peterburis toimuva teatrifestivali Baltiiski Dom põhiprogrammi kuulub sel aastal üks lavastus Eestist, milleks on Elmo Nüganeni lavastatud Antoša Tšehhonte komöödia «Maailmale nähtamatud pisarad», mida mängitakse 15. oktoobril teatri Baltiiski Dom suurel laval.


«Linnateatrit on Baltiiski Domiga sidunud pikaajalised suhted, mis küll viimastel aastatel on pisut soikunud. Seda enam on Balti regiooni ühe suurima festivali põhiprogrammis taas osalemine linnateatrile au,» rääkis linnateatri direktor Raivo Põldmaa.

Varasematel aastatel on linnateater Baltiiski Domil mänginud Elmo Nüganeni lavastusi «Hamlet», «Kuritöö ja karistus» (2000), «Burattino» (2001) ning Adolf Šapiro lavastust «Isad ja pojad» (2003).

Festival Baltiiski Dom toimub Peterburis alates 1991. aastast igal sügisel, tutvustades nn Balti regiooni teatrit. 2012. aasta festival leiab aset 9.-20. oktoobrini ning põhiprogrammis saab näha Eimuntas Nekrošiuse, Oskaras Koršunovase, Krzystof Jasinski, Pippo Delbono, Luk Percevali, Andryi Zholdaki ja Elmo Nüganeni lavastusi.

Festivalilt leiab ka mitu kõrvalprogrammi, mis keskenduvad uuele dramaturgiale, teatrikoolide lavastustele ning Peterburi teatrite uutele projektide tutvustamisele. Samuti toimub teatrikonverents «Stanislavski: pro et contra», kus arutletakse Stanislavski süsteemi ja selle ajakohasuse, traditsiooni ja innovatsiooni üle.

Elmo Nüganeni lavastuse «Maailmale nähtamatud pisarad» kostüümikunstnik on Reet Aus, muusikalised kujundajad Riina Roose ja Jaak Jürisson, valguskunstnik Priidu Adlas. Mängivad Andrus Vaarik, Epp Eespäev, Argo Aadli, Indrek Ojari, Tõnn Lamp, Anne Reemann, Külli Teetamm, Mart Toome, Margus Tabor, Piret Kalda, Allan Noormets ja Andres Raag.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles