Lennusadama külastajate arv jõuab täna 200 000 inimeseni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam.
Lennusadam. Foto: Raigo Pajula

Täna pärastlõunal peaks vaid viis kuud tagasi pärast renoveerimist avatud Lennusadama külastajate arv jõudma 200 000 inimeseni.

Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni sõnul on Lennusadam tõestanud, et häid kultuuriobjekte on Eestile vaja. Lennusadam on mõne kuuga kasvanud üheks Eesti populaarsemaks külastuskeskuseks.

«Oleme positiivselt üllatunud, et külastajate huvi on nii kõrgel püsinud. See on Eesti muuseumide avamisjärgne külastajate rekord,» rõõmustas Dresen ja lisas, et loodetavasti on see märk Eesti muuseumide muutumisest üha atraktiivsemaks vabaaja veetmise kohaks. Aasta lõpuks loodab Lennusadam vastu võtta vähemalt 250 000 külalist.
 
«Mujal maailmas on täiesti tavapärane näha muuseumide ukse taga pikki järjekordi ning peredega inimesi, kes veedavad seal oma nädalavahetusi. Eestis on tolmuste muuseumide aeg ümber saamas ja tekkimas on regulaarne muuseumikülastuse harjumus,» ütles Dresen. Ta lisas, et Lennusadama külalistest ligi 40 protsenti moodustavad lastega pered.

Lennusadama tegevjuhi Ott Sarapuu hinnangul on muuseumi järgmiseks väljakutseks pakkuda eri vanuses, kuid merehuviga inimestele sisulisi võimalusi enese arendamiseks. «Muuseumina on meie ülesanne inimesi harida näituse ja programmidega, kuid ka sündmustega, mis avardavad maailmapilti ning lähenevad muuseumiteemadele erinevate nurkade alt,» ütles ta ning tõi näidetena haridusprogramme ja linnalaagreid, kuid ka erinevates koostöövormides pakutavad etendusi, laevasõite, kontserte ja filmiprogramme.

Teine pikaajaline eesmärk on laiendada koostöövorme naaberriikide meremuuseumidega ning tuua Eestisse palju merehuvilisi üle maailma. «Hetkel moodustab välisturistide osakaal 35 protsenti kogu Lennusadama külastajate arvust. Kõige enam käib meil külalisi Soomest, Venemaalt, Lätist ning Saksamaalt, kuid riikide nimistu laieneb pea kõigile kontinentidele,» märkis Sarapuu.

Lennusadam on merenduse ja meresõjaajaloo muuseum, mis asub unikaalsetes vesilennukite angaarides Kalamajas. 2012. aastal on suurenenud külastajate arv ka Eesti Meremuuseumi Paksu Margareeta suurtükitornis ning kokku on meremuuseumi erinevaid ekspositsioone külastatud üle 230 000 korral. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles