ERR.ee: renoveeritav teletorn saab uue vaateplatvormi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn
Tallinna teletorn Foto: Postimees/Scanpix

Praegu külastajatele suletud Tallinna teletorni tahetakse Euroopa raha toel kolme-nelja aastaga renoveerida - muu hulgas rajatakse lisaks senisele vaateplatvormile pooleldi vabaõhuplatvorm.

Kurb uudis on aga see, et uhket restorani 21. korrusele enam ei tule - plaani kohaselt tuleb torni vaid väike kohvik. Teletorni töötajad mäletavad, et kui levis uudis torni sulgemisest, oli pilvepiiril asuvasse restorani tohutu tung ja lauad pikalt ette reserveeritud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lisaks on kavas külastajatele avada ka senisest korrus kõrgemal, praegu tühjades ametiruumides, näitusesaalid, kus saab tutvuda teletorni kunagise ehituse ja hilisema kaitsmise ajalooga, mida praegu meenutab vaid mälestuskivi.

Teletorni kunagisest sisustusest on vähe säilinud, kuid renoveerimistööde võtmesõna on kaasaegse ja retro kooslus, kindlasti jääb alles Dolores Hofmanni vitraaž teise korruse fuajees.

Aastas külastas teletorni kuni 50 000 inimest ning sellega anti silmad ette kõigile teistele pealinna vaatamisväärsustele. Poolteist aastat tagasi suleti torn külastajatele, sest 170 meetri kõrgusel asunud restorani ja vaateplatvormi evakuatsiooniplaan ei vastanud ohutusnõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles