Tallinn paigaldab kesklinna ligi 50 kohta jalgrattahoidjad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattahoidla Lembitu ja Liivalaia tänava nurgal.
Jalgrattahoidla Lembitu ja Liivalaia tänava nurgal. Foto: Toomas Huik

Liivalaia ja Lembitu tänava nurgale ning Liivalaia ja Lennuki tänava ülekäiguraja juurde Nordea panga kõrvale on ilmunud musta kilekotiga kaetud moodustised, mis tegelikult on jalgrattahoidjad, mida kesklinna ja vanalinna paigaldatakse paari kuu jooksul ligi viiekümnesse kohta.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul hakati uudseid jalgrattahoidjaid paigaldama eelmisel nädalal ning see töö lõpeb novembris. Tegelikult tahtis amet juba varem pihta hakata, aga konkurss ning asukohtade valik võttis rohkem aega, kui eeldati.

«Paneme jalgrattahoidjad üles ja eks siis on näha, kui palju neid kasutama hakatakse,» mainis Harjo. «Praegu tundub küll nii, et konstruktsioon on selline, mis elab talve üle ning kevadel tuleb kasutajaid juurde.»

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Jaan Tarmak ütles, et uued jalgrattahoidjad paigaldatakse Liivalaia ja Pronksi tänavast süda- ning vanalinna poole kokku 48 kohta. Igasse paika tuleb kaks hoidjat, kuhu saab kokku kinnitada neli ratast. Seega tuleb linna juurde ligi 200 jalgratta parkimise kohta.

Tarmak lisas, et tegemist on Euroopa Liidu rahastatava Civitas Mimosa projektiga, mistõttu suurem osa rahast tuleb EList.

«See ei ole kindlasti üheaastane projekt, nii et kui me jalgrataste parkimiskohad praegu paika paneme, siis saab neid kasutada pikema aja vältel,» ütles Tarmak. Esialgu piirdutakse kesklinnaga ning tuleb selgeks teha, kui palju hoidjaid kasutama hakatakse. Teadlikult on välditud suuri tõmbekohti, sest seal jääb kahest postist kindlasti väheks. Seetõttu paigutataksegi rattahoidjad rahulikemasse kohtadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles